NL FR EN DE
5904.jpg

Winter in Poperinge

De dagen worden korter, de eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen. De winter is in het land en ook in Poperinge trekken we onze dikke winterjas aan. Maar vrees niet, we zorgen voor een goedgevuld programma om ons aan op te warmen. Van schaatsen op de schaatspiste, een gezellige caféwandeling tot een kajaknocturne in Roesbrugge.

Uiteraard worden voorzorgsmaatregelen genomen om alles zo coronaveilig mogelijk te laten voorlopen.

Kerstmarkt met schaatspiste en reuzenrad

Van 17 december tot 9 januari wordt de Grote Markt omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Kerstchalets voorzien je van een heerlijk verwarmend drankje of hapje. Op de overdekte ijspiste kan jong en oud zich amuseren tijdens een partijtje schaken. Een ritje op het nostalgisch rad maakt alles af.

Door de huidige coronamaatregelen wordt er gekozen om minder chalets toe te laten, waardoor er meer afstand kan worden gehouden.

Meer info

Een Britse Kerst in Talbot House

Mis je ook het kerstshoppen in Londen en de heerlijke Engelse koekjes? Niet getreurd want in Talbot House beleef je een echte Britse Kerst inclusief kerstshopping, een quiz voor kids, een historisch kerstverhaal en natuurlijk duizenden lichtjes!

De kerstverhalentocht gaat door op volgende data:

  • 22 november tot 23 december: elke woensdag om 15u en elke zaterdag en zondag om 11u & 15u.
  • 26 december tot 9 januari: elke dag om 11u en 15u (uitgezonderd op oudejaar en nieuwjaardsdag).

Meer info

Muzikale winterwandeling langs Poperingse cafeetjes

Tijdens de winterwandeling (29 december en 5 januari) langs bekende en minder bekende hoekjes van Poperinge maak je kennis met Yves Bondue, zijn verhalen en zijn accordeonmuziek. Traditiegetrouw stoppen we bij enkele cafeetjes om ons op te warmen bij de haard en aan het heerlijk Poperings gerstenat.

Start om 17u30 aan het stationsplein van Poperinge.

Inschrijven

Het Hopmuseum opent de deuren tijdens de Kerstvakantie

In de maanden december, januari en februari sluit het Hopmuseum de deuren voor de winter, met uitzondering van de vakanties. We ontvangen je tussen 27 december en 9 januari graag met open armen.

  • Open: dinsdag t.e.m. zondag: 14u - 17u30
  • Gesloten op 1 januari en maandagen.

meer info over het Hopmuseum

Kerst in de Kerk - Reningelst

InEen en Moes-lab slaan de handen in elkaar en organiseren "Kerst in de Kerk" in Reningelst. Op 4, 5, 11 en 12 december houden ze een kerstmarkt met artisanale creaties uit de streek. Ook op 4 december is er het Verteltheater en Kerstverhaal gebracht door Woordoord. Eindigen doen ze met een ware Kerstevocatie op 26 december.

Meer info

Nocturne cAnnect, kanovaren bij maanlicht

Maak kennis met het project cAnnect en beleef tegelijkertijd een unieke ervaring. Iedereen die geïnteresseerd is, kan op 17 december een kanotochtje maken onder het maanlicht op de IJzer in Roesbrugge. Opwarmen nadien doe je bij een gezellig kampvuur met een warm drankje.

Dit evenement is volledig gratis. Inschrijven vooraf is nodig.

Meer info

 

Winterarrangementen in de Poperingse logies

Zin in een meerdaagse uitstap naar Poperinge? Onze logies staan klaar om je met open armen te ontvangen en je de typisch Poperingse gastvrijheid te laten ervaren.

Heel wat logies voorzien tijdens de winter speciale winterarrangementen met tal van extra's.

Ontdek de arrangementen