NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Winnaars zomerzoektocht!

POPERINGE – Afgelopen maanden kon er opnieuw deelgenomen worden aan de zomerzoektocht van Dienst Toerisme. De fietstocht telde een 50-tal kilometer langs Poperings mooiste wegen, met onderweg 16 foto’s die in de juiste volgorde gezet moesten worden. 2.500 fietsers kwamen het deelnameformulier afhalen en ruim 600 deelnameformulieren werden terug ingediend.

Van 1 juli tot en met 30 september liep de jaarlijkse zomerzoektocht van Dienst Toerisme. Dit jaar werd gekozen om te werken met een thema, namelijk kapelletjes. Een 16-tal foto’s van kapelletjes onderweg, moesten in de juiste volgorde gezet worden. Geen sinecure want ons landschap staat immers vol met kapelletjes van diverse stijlen: ingebouwd in de muur, losstaand aan de straatkant, vasthangend aan een boom, groot of amper 30 cm hoogte.

Toch slaagden 610 mensen erin om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. 5 - 8 - 10 -13 - 6 - 2 - 1 -11 - 4 - 16 - 14 - 12 - 15 - 9 - 3 -7.
De schiftingsvraag was bijgevolg doorslaggevend. De schiftingsvraag ging over een van de kunstwerken van het Kunstenfestival van Watou, nl het kunstwerk van Gijs Van Vaerenbergh in het Brennepark. De vraag was hoeveel meter staaldraad er in verwerkt zit. De oplossing is 312,22 meter.

De winnaars werden ondertussen gecontacteerd en kunnen hun prijs komen ophalen op Dienst toerisme.

Hoofdprijs: Verblijfsarrangement voor 2 personen voor twee nachten: Marc Luyckx (Zwevezele)

Tweede prijs: verblijfsarrangement voor 2 personen voor 1 nacht: Annelies Vanspeybrouck (Watou)

Derde prijs: dararrangement Poperinge: Stefaan Cneudt (Roeselare)

Prijs 4 tot en met 15: restobon t.w. van €50: Carina Mortier (Beernem), Nele Rombauts (Kampenhout), Morgan Lapeire (Roeselare), Kurt Vuylsteker (Poperinge), Carine Bille (Poperinge), Nancy Monkerhey (Zillebeke), Lindsay Mesure (Passendale), Wim Van Hove (Roeselare), Jan Develter (Buizingen), Joke Delporte (Dikkebus), Nico Deramaut (Oostkamp), Nil Meyer (Snellegem)

 

Proficiat aan de winnaars en bedankt aan alle deelnemers!