NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Wandel mee van Nun'n toet Poaters

In oktober en november organiseert Hopmuseum Poperinge in samenwerking met Toerisme Vleteren de wandeling "Van Nun'n toet Poaters". Het verband tussen Poperings Nunnebier en de trappist van Westvleteren wordt gelegd tijdens een wandeling van 7,5 km. 

De gids vertelt het verhaal over de ontstaan van de abdij van Sint-Sixtus, staat stil bij de relichten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog die je in de buurt aantreft en legt het verband tussen de wereldbekende trappist van Westvleteren en het Poperings Nunnebier. Natuurlijk proef je onderweg ook van een 'nunne' en een 'poater'. 

Er wordt telkens verzameld op de parking van OC In de Vrede, Donkerstraat 13 in Westvleteren. Volwassenen betalen € 3, kinderen tussen 6 en 12 jaar € 1 en kinderen jonger dan 6 jaar wandelen gratis mee. De drankjes dien je ter plaatse te betalen. Niet alle paden zijn verhard, goede wandelschoenen worden aangeraden. 

Er zijn wandelingen op zaterdag 17 oktober en zondag 25 oktober om 13u30 en op zondag 1 november en zondag 15 november om 13u. 

Inschrijven op voorhand is verplicht en kan je hier doen.