NL FR EN DE
helleketelbos.jpg

Kwalitatieve toeristische dienstverlening in de Westhoek

Vandaag ontvingen 18 toeristische ondernemingen in de Westhoek het Q-label van Westtoer. Waaronder Vakantiewoning Grimminckhof uit Poperinge. Zes toeristische actoren van de Westhoek kregen een verlenging van hun Q-label. Op deze wijze engageert de toeristische sector zich ook dit jaar om een kwalitatieve dienstverlening te garanderen aan hun gasten.  Er kwamen 13 nieuwe Toeristische infopunten bij waarvan twee in de hoppestad: L'Heritage en Le Cadran. 

Q-Label 

Het kwaliteitstraject bestaat uit een opleiding en individuele begeleiding op maat. De deelnemers stappen ook in een meetsysteem om de tevredenheid van hun gasten op permanente basis te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen uit tijdens de best practice. De deelnemers werden bezocht door een mystery of professional visitor. Zij beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid, de netheid, … van de deelnemende zaken. Na het indienen van een kwaliteitsdossier en verdediging voor een jury, behaalden 18 toeristische actoren het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar.  In totaal hebben 77 toeristische ondernemingen in de Westhoek een Q-label.

Logies met een Q-label in Poperinge zijn

Uitbreiding netwerk Infopunten 

Het netwerk Infopunten Toerisme is uitgebreid met 13 nieuwe ondernemingen. Naast de diensten voor toerisme kunnen vakantiegangers en recreanten in de Westhoek bij de Infopunten Toerisme terecht voor toeristische brochures en insidertips. Deze Infopunten vormen een mooie aanvulling op de diensten voor toerisme van de Westhoek. Zo zijn ze vaak open op momenten wanneer een dienst voor toerisme dat niet is, of zijn ze (in uitgestrekte gemeenten) dichter bij het logies gelegen waar de toerist verblijft. Met deze 13 nieuwe Infopunten Toerisme kan je in de Westhoek nu terecht bij 62 geëngageerde ondernemers.

Dit zijn de toeristische infopunten van Poperinge: