NL FR EN DE
omslagfoto-met-groepsfoto.jpg

Tieners baas in het Hopmuseum tijdens de krokusvakantie

Goesting om meer te weten te komen over hop, de mysterieuze plant van Poperinge? Dan is het Hopmuseum tijdens krokuskriebels jouw perfecte plaats. Vroeger werd hier hop gewogen en gekeurd, maar naast dit verleden kan je er tijdens krokuskriebels heel wat meer beleven. Een gloednieuwe fotozoektocht, een tablet tour, een verhaal van pure magie en dankzij tekenen@tieners ontpop je jezelf ook tot een heuse kunstenaar.                

En wat is het leukste aan dit alles? Alles is voor tieners gratis en voor niets.

We starten met de tablet tour “het dilemma van Jozef” speciaal voor jongeren, tieners tussen 10 en 14 jaar. Alles draait rond hop, bier en WO I. Tijdens dit educatieve spel ga je op stap met brouwerszoon Joseph Lahaye. Je komt alles te weten over de Poperingse hopboeren en brouwers tijdens de Eerste Wereldoorlog.  

Via de fotozoektocht verken je het hopmuseum op kindermaat. Ga jij de uitdaging aan om alle 20 foto’s terug te vinden en de bijhorende vragen zonder probleem op te lossen? We zijn er zeker van dat je hierin slaagt maar heel misschien kunnen je ouders je wel een handje helpen en wie weet word je wel beloond met een leuke prijs.

Bij tekenen@tieners, verkleed als hoppeboer, ontpop je jezelf als een heuse kunstenaar. Met de kunstwerken van Nele Boudry als voorbeeld teken je met houtskool het portret van een hoppeboer. Wil je al de technieken onder de knie krijgen dan volg je gewoon de workshop op dinsdagnamiddag voor tieners tot 12 jaar. Alle kunstwerken worden heel het jaar door tentoongesteld in het museum, zodat iedereen je talent kan ontdekken.

Heb je er genoeg van dan kan je je op de prachtige binnenplaats nog even ontspannen met ons volkssportcircuit. Aan heel wat spelen kan je je behendigheid testen.

Nooit gedacht dat een museumbezoek zo leuk zo kunnen zijn; nu nog mama en papa overtuigen en de pret kan niet meer op.  

Wanneer? Tijdens de krokusvakantie elke namiddag van dinsdag 16 tot en met zondag 21 februari doorlopend fotozoektocht en dilemma van Jozef alsook tekenen@tieners. Reserveer je bezoek op voorhand.

Ook de tekenworkshop meevolgen op dinsdag om 15.30u kan slechts mits reservering op de site. Inschrijving is beperkt tot 10. Schrijf hier in.