NL FR EN DE
-2018hyacintenhelleketelbos--2815-29-bewerkt-1.jpg

Smoefelen en Roefelen – Fiets, proef en geniet in Poperinge

Op zondag 19 mei organiseert Toerisme Poperinge een gratis fietstocht met start aan het Hopmuseum in Poperinge. Geniet tijdens de fietstocht van de verborgen pareltjes die ieder dorp te bieden heeft en proef onderweg verschillende streekhapjes.

Op 19 mei kun je terecht in Poperinge voor een fietstocht van 39 km. Schrijf je tussen 10 en 14 uur gratis in aan het Hopmuseum (Gasthuisstraat 71) in Poperinge en ontvang een fietskaart met de route en de deelnemende horecazaken en bezienswaardigheden.

Tijdens de fietstocht haalt ieder dorp zijn beste troeven boven. Ontdek onderweg verborgen pareltjes die speciaal worden opengesteld op vertoon van je inschrijvingskaart en laat je meeslepen door boeiende verhalen. Verschillende horecazaken bieden onderweg een streeklunch aan of bieden gratis een streekhapje aan op vertoon van je inschrijvingskaart.

Volgende horecazaken en bezienswaardigheden nemen deel:

  • Bij aankoop van een streekbiertje in café De Stadsschaal krijg je een toastje met hoppepaté en Houblonesseconfituur aangeboden.
  • In Kasteeldomein De Lovie kun je uitzonderlijk de oorlogsbarak bezichtigen. Deze bereik je via de Chinese Poort. De poort en barak zijn relikwieën die dateren uit de Eerste Wereldoorlog en waren onderdeel van het toenmalige sanatorium. 
  • In volkscafé De Havermuis ontvangt Bertin je met veel plezier met allerhande streekbiertjes. Kies bij aankoop van een biertje een coole biergadget naar keuze.
  • Café De Helleketel biedt een portie streekkaas aan bij aankoop van een streekbiertje.
  • In Het Ovenhuis in Watou geniet je van een ambachtelijke droge worst bij aankoop van een consumptie.
  • In Den Gouden Arend, de nieuwe brouwerij in Roesbrugge, word je verwend met een heerlijke sandwich of eclair bij aankoop van een van hun eigen biertjes.
  • Bij Stefan’s Pottery valt er heel wat te beleven. Geniet er van een fris drankje en kijk hoe pottenbakker Stefan te werk gaat. Voor slechts € 12 volg je zelf een initiatie pottenbakken.
  • Camping ’t Bardehof verwent je met ijsjes. Bij aankoop van een bolletje ijs, krijg je er eentje gratis bij.
  • Café Le Cadran biedt bij aankoop vaan een streekbiertje een bordje met heerlijke streekhapjes aan.

Wie graag onderweg picknickt, kan een picknickrugzak vol streeklekkers van L’Héritage bestellen.