NL FR EN DE
nieuwsbrief_evite_header_groot-assebroekse-meersen.jpg

Poperingse musea

HOPMUSEUM

Het Hopmuseum is het ideale startpunt voor je ontdekkingsreis door de hop- en bierwereld in de Westhoek. In het museum leer je over de hopteelt vroeger en nu.

  • Zoektochten voor kleuters, kinderen en tieners.
  • Ontdek ook de Belgische Biercollectie met meer dan 2500 bieren!
  • Regelmatig staan er bierproeverijen, gezinsactiviteiten, feesten, ... op het programma.

WEBSITE

BEZOEKERSCENTRUM LIJSSENTHOEK

In het bezoekerscentrum, dat naast de begraafplaats Lijssenthoek ligt, kom je alles te weten over het hospitaalleven en de (her)aanleg van de begraafplaats. Een scheurkalender vertelt elke dag een ander verhaal van iemand die op Lijssenthoek begraven ligt. Langs de luisterwand spreken stemmen uit het heden en verleden je toe en langs het voetpad dat naar de begraafplaats leidt, wordt op 1.392 paaltjes de dodengrafiek van Lijssenthoek weergegeven.

Dagelijks open van 9u tot 18u, gratis toegang.

Website

TALBOT HOUSE

Een soldatenclub uit 1915 ... vandaag een levend museum

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek, groeit de stad uit tot het zenuwcentrum van de Britse sector. Midden in die drukke stad openen de aalmoezeniers Neville Talbot en Philip "Tubby" Clayton in december 1915 een clubhuis. Zonder onderscheid van rang of stand kunnen soldaten en verpleegsters er drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning, weg van de oorlog. Vandaag biedt het Huis net zoals toen, een even warm en authentiek welkom aan, een vredevolle stop langs Vlaamse Velden vol met verhalen en anekdotes.

WEbSITE

MUSEUMHUIS LUCIEN DE GHEUS

Bezoek het museumhuis van beeldhouwer-keramist Lucien De Gheus en ontdek zijn rijke oeuvre aan keramiek, gebrandschilderde ramen, tekeningen en schilderijen in zijn eigen woning en tuin. Beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus (1927 -2013) leefde en werkte ruim 50 jaar, samen met zijn vrouw Suzanne Druant (1930-2012), in zijn woning en atelier aan de rand van het stadscentrum van Poperinge.

Bezoek mogelijk op afspraak.

WEBSITE

HOPAST 't NEERHOF

Op het domein van ‘t Neerhof, een beschermde herenhoeve net buiten het centrum van Poperinge, kan je terecht om de gerestaureerde hopast te bezoeken. Een hopast werd door hopboeren gebruikt om hun hop in te drogen. De hopast bij ‘t Neerhof betreft een meervoudige hopast waarvan de oudste afstamt uit de tweede helft van de 19e eeuw.

Bezoek enkel op afspraak.

WEBSITE