NL FR EN DE
5904.jpg

Op stap met kinderen

Poperinge, hoofdstad van het goede leven, heeft tegelijkertijd het label ‘Kindvriendelijke Stad’. In Poperinge verwelkomen we maar al te graag gezinnen met kinderen. Als kindvriendelijke stad proberen we steeds een uitgebreid aanbod te bieden op maat van zowel jong als iets minder jong geweld.

FIETSEN

Kleine Flandrien in spé

Wie eropuit wil met zijn kapoen, kan in Reningelst terecht. De stevige fietsroute ‘Kleine Flandrien in spé’ vertrekt aan de Kinderbrouwerij en gaat richting Rodeberg. De Westhoek KD’s Jaek en Nink duwen je in de goede richting.

De route is 17,3 km en is gratis te verkrijgen in de Kinderbrouwerij en bij Toerisme Poperinge.

ZOEKTOCHTEN

Mysterie in de mist - Helleketelbos

Ruben speelt bijna elke dag in het Helleketelbos. Op een dag hoort hij op school over een onbetaalbare schat in dit bos. Ruben wil dolgraag de schat als eerste vinden. Help jij Ruben in zijn zoektocht? Ga op pad!

De zoektochtbrochure is te verkrijgen bij Toerisme Poperinge voor € 1.

Ongeluk in de Sixtusbossen

Lucas heeft iets akeligs meegemaakt: laatst hoorde hij een doffe knal in het bos. Hij kon niks zien omdat het pikkedonker was. Maar de bosbewoners hebben wel degelijk iets gemerkt. Lucas vraagt de boswachter om hulp. Help jij hem het mysterie op te lossen?

De zoektochtbrochure is te verkrijgen bij Toerisme Poperinge voor € 1.

Opa Gust in kasteelpark De Lovie

Kwebbel-eend vertelde Lowie het verhaal van een zekere opa Gust. Dat was echt een ‘boom van een kerel’ en ‘heel oud en wijs, maar ook een beetje vergeetachtig’. Hij is de oudste inwoner van dit park. Hou oud opa Gust is of hoe hij eruit ziet, weten we niet. Dat vertelde die kwebbel-eend er niet bij. Op zoek dus naar opa Gust!

De zoektochtbrochure is te verkrijgen bij Toerisme Poperinge voor € 1.

Knappe Keikoppentocht

Tijdens de Knappe Keikoppentocht neemt de hoofdman van de gilde, Meester Ghybe, jonge speurneuzen mee op sleeptouw doorheen de stad naar tal van bijzonder historische plaatsen. Bij iedere plaats moeten de kleine speurneuzen leuke opdrachten uitvoeren. Wie er in slaagt om de geheime code te kraken, wordt officieel lid van de Gilde van de Keikoppen!

De zoektochtbrochure is gratis te verkrijgen bij Toerisme Poperinge.

ACTIEF

Outside Travel

Kruisboogschieten, een dropping, een gpsavontuur, van boom tot boom klimmen, een touwenparcours, Highlandgames, kajakken, paintballen, mountainbiken, muurklimmen, quadrijden, vlotten bouwen, wakeboarden… Je kan het zo gek niet bedenken of Outside Travel organiseert het.

Zowel voor families, bedrijven als vriendengroepen. Zowel in de Westouterstraat als op andere locaties biedt Outside Travel avontuurlijke arrangementen en vakanties aan voor al wie zijn grenzen wil verleggen.

Meer info

Hopsiepops

Hopsiepops, dat is 2300 m² magazijn omgebouwd tot een fantastisch en uniek indoor speelpark, gelegen langs de ring in Poperinge. Hopsiepops staat vol leuke attracties en heeft voor elke leeftijd (van 1,5 jaar tot 12 jaar) aangepaste activiteiten en spelletjes: ballenbaden, trampolines, opblaasbare structuren, de rollerbaan en niet te vergeten: het mega-avonturenparcours! We vergeten uiteraard de allerkleinsten niet: alle speeltuinen zijn veilig ingericht voor peuters.

Meer info

Sport- en Recreatiebad De Kouter

Zwembad De Kouter garandeert puur waterplezier! Je kan er terecht voor sportzwemmen. Maar nog leuker om tijdens je vakantie even te ontspannen, is het recreatiegedeelte. Laat je meevoeren door de stroming van de wildwaterkreek. Echte durvers duiken daarna de golven in. De bruisbulten verrassen de zwemmers in het rustiger deel van het recreatiedeel. Hier kan je trouwens ook even op adem komen op de waterligbank. Uitrusten doe je in de Whirlpool, de sauna of het Turks stoombad. De glijbaan zorgt voor 58 meter glijplezier. De lichteffecten maken de ervaring compleet. De allerkleinsten kunnen zich naar hartenlust uitleven in het warme plonsbad. De kleurrijke toestellen maken van het peuterbad een heuse waterspeeltuin.

Meer info

BEZOEKBOERDERIJEN

Ezelpad

Tijdens dit boerderijbezoek maak je kennis met Vital, Addo, Pipetta, Mozart, Mandragore, Carolientje en Occitane. Deze grote zachtaardige ezels houden ervan om geknuffeld en geborsteld te worden. Kinderen mogen zelfs kunstjes doen op de ezels. Wat dat betekent, houden Pat en Marc liever nog even geheim. Voor zij die liever toekijken, zijn er de volksspelen. Een boerderijbezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Geïnteresseerd in ezeltherapie? Vraag naar de mogelijkheden. Pat en Marc organiseren in de vakanties regelmatig kampjes en workshops. Hou zeker hun website in de gaten.

Meer info

Den Overdraght

Grenzend aan de Poperingevaart, ligt Den Overdraght. In de weiden grazen enkele oude schapenrassen, samen met melkvee. Tijdens WO 1 was ‘Den Overdraght’ een rustplaats voor soldaten, toen beter gekend als Breda Farm. Vandaag is het een kijk- en doeboerderij en een verblijfplaats voor vakantiegangers van het ‘Betere Boerenbed’. Tijdens een bezoek kom je alles te weten over de verschillende schapensoorten die op de boerderij leven. Je maakt een landschapswandeling tussen de schapen en koeien en je leert meer over het ambachtelijk verwerken van wol. Afsluiten doe je met een heerlijk zuiveldrankje, een fruitsapje of een glaasje wijn. Iedereen welkom voor een leerrijk bezoek of een creatieve workshop, mits afspraak.

Meer info

De Biezenhoeve

Benieuwd waar melk vandaan komt? Neem een kijkje achter de schermen van een hoogtechnologisch melkveebedrijf. Via een rondleiding met doe-, kijk-, voel- en beleefopdrachten kom je te weten hoe een klein lief kalfje opgroeit tot melkgevende koe. Na de rondleiding is er mogelijkheid tot een degustatie van producten bereid met verse hoevemelk. Kinderen ravotten naar hartenlust in de speelzolder of rijden met de gocarts buiten.

Meer info

Stek vzw

Gelegen in de Helleketelweg, op een boogscheut van het stadscentrum van Poperinge, vind je een geklasseerde hoeve met zicht op Heuvelland. Deze hoeve draagt een rijk verleden met zich mee, maar bruist nu van activiteit. Twee zussen, de ene landbouwer, de ander sociaal geëngageerd, stellen hun hoeve open voor bezoekers. Ga samen met de zussen aan de slag op het land of in de keuken. Weet wat je eet, beleef mee de kringlopen van graan tot brood, van bes tot pot of leer koken met groenten.

Meer info

 

DOEN

Talbot House met kinderen

Kinderen kunnen samen met Soldaat Arthur Pettifer op ontdekkingstocht gaan doorheen Talbot House in een interactieve tablet tour. Zoek samen met Arthur naar Duchess, de Talbot House kat, en kom onderweg alles te weten over Talbot House tijdens de oorlog.

Terwijl mama en papa genieten van hun kopje thee, kan je nog een leuke tekening kleuren of een spelletje spelen, net zoals de soldaten. Op vaste data kan je ook mee op verhalentocht met de echte Arthur Pettifer die je al zijn geheimen en favoriete plekjes in het Huis toont. Pettifers Kroniek is een verhalentocht die ook kan gereserveerd worden voor groepen of verjaardagsfeestjes.

Het verhaal van Arthur en zijn kat gaat verder in een tof kleurboek met 15 verhaaltjes. Voor de tieners is er een tof cartoon boek waarin de fratsen van Tubby en zijn companen uit de doeken gedaan worden.

Meer info

Hopmuseum

Tablet tour - Dilemma van Joseph

Maak kennis met de Poperingse brouwerszoon Joseph Lahaye. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond hij voor een moeilijke keuze. Tijdens deze tocht doorheen het Hopmuseum kom je aan de hand van een tablet, een kaart, spelopdrachten, raadsels en luisterverhalen te weten wat het dilemma van Joseph Lahaye was. En ontdek je hoe het leven er uitzag in Poperinge tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf 10 jaar.

Hommelsprookje

Kom met de hele familie naar het Hopmuseum. Een verteller dompelt je onder in een verhaal va pure magie en hop-doe-dingen. Geniet al spelend, kijkend en luisterend van dit betoverende verhaal. Je kan het Hommelsprookje dagelijks, na reservatie, meevolgen met je klas, groep of familie. Kom met de hele familie naar het Hopmuseum. Een verteller dompelt je onder in een verhaal va pure magie en hop-doe-dingen. Geniet al spelend, kijkend en luisterend van dit betoverende verhaal. Je kan het Hommelsprookje dagelijks, na reservatie, meevolgen met je klas, groep of familie.

MEer info & reservatie

De Speelplekke

Deze spellenwinkel in de Ieperstraat blaast je omver met een ruim gamma aan gezelschaps- en educatieve spelen voor binnen en buiten. Bianca biedt spellen aan van 999games, White Goblin, SmartGames, Think Fun, Haba en Carta Mundi. Je kan ze er aankopen op thuis te spelen, maar het leukste is dat je ze ook ter plekke kan uitproberen. Deze spellenwinkel in de Ieperstraat blaast je omver met een ruim gamma aan gezelschaps- en educatieve spelen voor binnen en buiten. Bianca biedt spellen aan van 999games, White Goblin, SmartGames, Think Fun, Haba en Carta Mundi. Je kan ze er aankopen om thuis te spelen, maar het leukste is dat je ze ook ter plekke kan uitproberen.

Meer info

Kinderbrouwerij Reningelst

De Kinderbrouwerij is een unieke familiekroeg gevestigd in een oude dorpsbrouwerij. Een plek waar je kroost zich zowel binnen als buiten uitleeft. Binnen staan er gezelschapsspelen en bordspelletjes terwijl je buiten ravot met de grote volksspelen van weleer. In de tuin wachten grootse avonturen. Na al dat spelen geniet je er van een biologisch tuinsapje vergezeld van o.a. wentelteefjes. De Kinderbrouwerij is een unieke familiekroeg gevestigd in een oude dorpsbrouwerij. Een plek waar je kroost zich zowel binnen als buiten uitleeft. Binnen staan er gezelschapsspelen en bordspelletjes terwijl je buiten ravot met de grote volksspelen van weleer. In de tuin wachten grootse avonturen. Na al dat spelen geniet je er van een biologisch tuinsapje vergezeld van o.a. wentelteefjes.

Meer info