NL FR EN DE
2018-kapel-1.jpg

Zomertochten in de Hoppestreek

Ontdek de Hoppestreek deze zomer te voet, met de fiets of met de huifkar. Tijdens de zomermaanden organiseren wij op verschillende dagen een begeleide fietstocht of wandeltocht. Fiets of wandel mee langs hopvelden, militaire begraafplaatsen, vergeten volkscafés... Een gids voorziet je telkens van voldoende uitleg.

GEZINSNAMIDDAG 'HOP, PAARDJE, HOP'

11 & 18 juli, 22 augustus

Wie er tijdens een zalige zomerdag op uit wil trekken met zijn kapoenen, kan een plaatsje reserveren op de huifkar. Net zoals de vreemde plukkers van vroeger, rijden de deelnemers met paard en kar naar een hopbedrijf. Daarna gaat de tocht verder naar een leuke boerderij voor een stevig vieruurtje en veel spelplezier.

Schrijf je in.

ZOMERFIETSTOCHT 'TOURNÉE LOCALE - ROESBRUGGE'

14 juli

Tijdens de Eerste Wereldoorlog groeit brouwerij Feys-Callewaert uit tot een van de belangrijkste brouwerijen in de provincie West-Vlaanderen. Neem een kijkje achter de schermen van dit monumentaal gebouw. Brouwerij De Arend is een van de nieuwste brouwerijen in de regio waar de gids tijdens deze tocht even halt houdt.

Schrijf je in.

WANDELING 'VAN NUN'N TOET POATERS'

15 & 25 juli, 12 & 15 augustus, 12 september, 21 oktober

Trek je wandelschoenen aan en ga op tocht met een gids door de bosrijke omgeving van de Sint-Sixtusabdij. Ontdek het verband tussen het Poperings Nunnebier en de trappist van Westvleteren. Tijdens deze reeks zomerse wandelingen kan je genieten van de natuur terwijl de gids je meer vertelt over de plaatselijke restanten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Tussendoor houden we even halt om te genieten van een 'nunne' en een 'poater'.

Schrijf je in.

FIETSTOCHT 'HEELKRACHT/HEALING'

18 juli, 8 augustus

Een gids neemt je mee langs een aantal locaties die inzoomen op het WO 1-verhaal van de Belgische verpleegsters.

Schrijf je in.

VERGETEN VOLKSCAFÉ VÉLOTOCHT

21 juli

Een Poperingse gids neemt je mee op sleeptouw langsheen vergeten volkscafeetjes, vertelt over de Poperingse couleur locale, staat stil bij het WO 1-verleden en laat je kennismaken met de hop.

Schrijf je in.

ZOMERFIETSTOCHT 'TOURNÉE LOCALE - WATOU'

18 augustus

Tijdens deze fietstocht langs ‘de schreve’ flirt de gids met de grens. Hij neemt de deelnemers mee voor o.a. een gezellig aperitief met Picon Bière in een authentiek volkscafé, een bezoek aan een brouwerij met Franse origine…

Schrijf je in.