NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Mooiste fietstocht van België start in Poperinge

In het kader van de campagne ‘Tournée locale, bierbeleving in de Westhoek’ van Westtoer, werden in 2017 vier bierfietsroutes gerealiseerd. De bierroute Poperinge-Vleteren werd door de lezers van VAB magazine verkozen tot de mooiste fietsroute van België. VAB-Media organiseerde de wedstrijd voor het eerst. Uit elke provincie werd één route geselecteerd. Maar liefst 1115 mensen stemden op de route ‘Tournée Locale Poperinge-Vleteren’. Daarmee was de West-Vlaamse tocht een overduidelijke winnaar. Als prijs krijgt de fietsroute extra redactionele aandacht in het VAB-Magazine van mei.

 

De tocht van Tournée Locale Poperinge-Vleteren werd ontwikkeld in samenwerking met Westtoer en Toerisme Westhoek. Een pocketbrochure met vier bierfietsroutes in de Westhoek toont het goede leven in al zijn facetten: van brouwerijen tot bruine kroegen, landschappen, fietswegen, volksspelen, …

De fietstocht Poperinge-Vleteren van 33 kilometer brengt je langs hopvelden, twee brouwerijen, de abdij van Sint-Sixtus, twee hopbedrijven, tal van bruine kroegen en plekjes waar de Westhoekbieren hoog in het vaandel worden gedragen. Onderweg staan er infoborden in de vorm van een bierfles die de rit nog boeiender maken.

Vanaf 20 mei tot eind september kan je deelnemen aan een zoektocht langs het parcours van deze bierroute. De lancering van deze zoektocht start op 20 mei met een familie-evenement.Spring dus op je fiets en kom op 20 mei tussen 10 en 14 uur naar het Hopmuseum. Je ontvangt er een gratis fietskaart met de route, bezienswaardigheden en de deelnemende horecazaken die op deze dag iets lekkers aanbieden bij aankoop van een consumptie. Wie wil deelnemen aan de fotozoektocht, betaalt 5 euro voor het formulier. Hiermee maak je kans op één van de talrijke bierprijzen (weekendje bierplezier, bakken vol lekkere Westhoekbieren, exclusieve bierboxen, heerlijke streekmanden, …). Wie er niet kan bij zijn op 20 mei kan nog de hele zomer (tot 30 september) deelnemen aan de fietszoektocht. De formulieren zijn te koop aan de balie van het Hopmuseum.

Meer info over de fietsroute en over bierbeleving in de Westhoek: www.tourneelocale.be