NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Met Jaek en Nink door de hoppevelden

Het provinciebedrijf Westtoer opent de zevende Westhoek KD fietsroute, een fietstocht in de Westhoek op maat van gezelschappen met kinderen. Samen met Poperinge en Vleteren bouwt Westtoer hiermee verder aan het familievriendelijk toerismeaanbod in de regio.

Toerisme Westhoek zet al verschillende jaren in op familievriendelijkheid. De regio heeft 2 K(a)D(ee) ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink. Zij maken kinderen wegwijs in de Westhoek aan de hand van wandeltochten en fietsroutes. Ondertussen zijn er ook al verschillende restaurants in de regio die Westhoek KD-menu's serveren en er is de kaart 'Grenzeloos familieplezier' die een overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de streek. Met deze nieuwe fietsroute wil Toerisme Westhoek het familievriendelijk aanbod in de regio verder uitbreiden.

KD-fietsroutes

In 2016 werden zes KD-fietsroutes ontwikkeld die erg in de smaak vielen, waardoor beslist werd om een zevende route te ontwikkelen. De nieuwe route 'Met Jaek en Nink door de hoppevelden' verbindt Poperinge en Vleteren.

De route is 33 kilometer lang en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop de figuurtjes Jaek en Nink. De route heeft twee startpunten: De Sceure in Oostvleteren en de Grote Markt van Poperinge. Tijdens de route passeer je heel wat zaken waar je kunt genieten van lekkere streekproducten zoals een ijsje, een pannenkoek of een Westhoek KD-menu. Op de meeste adressen langs de route zijn ook speelpleintjes. Verder brengt de KD-route je langs landelijke wegen, door het mooie hoppelandschap van Poperinge en Vleteren. De velden met hopperanken zijn indrukwekkend, maar ook de boomsculpturen in het Canadabos zijn een verrassende ontdekking langs de route.

Fietsroutekaart

De fietsroutekaart is gratis te verkrijgen bij Toerisme Vleteren en Toerisme Poperinge en bij de mogelijke stopplaatsen langs de route. Je vindt ze ook online terug hier

Meer info over familievriendelijkheid in de Westhoek: www.westhoekkd.be.