NL FR EN DE
2018-zonnebloemen-3.jpg

Maand van de hopscheuten: hopscheuten eten op restaurant

Geniet van hopscheuten in deze restaurants

Proef de unieke smaken van de hopteelt in de vele streekbieren én tijdens het hopscheutenseizoen. Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, worden zeer zorgvuldig met de hand geoogst en kraakvers aangeleverd aan de restaurants. Laat je in maart verwennen door de culinaire voorjaarstoppers van onze chefs! Vermeld bij reservatie zeker dat je voor de hopscheuten komt want de scheuten worden dagvers aangeleverd. Smakelijk!

Gilles Fiems - Petit Watou

Petit Watou

Hanne en Gilles verwelkomen je in Petit Watou, een uniek en rustig plekje op de Kleine Markt van Watou. Geniet van een gevarieerde menukaart met dagverse en streekgebonden ingrediënten.

Naar petit watou

Dirk Battheu - Blauwershuys

't Blauwershuys

Dirk en Etchel ontvangen je graag in hun restaurant. Hier smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand een gastronomisch menu volgens de seizoenen.

Naar 't blauwershuys

Stefaan Couttenye - Hommelhof

't Hommelhof

’t Hommelhof in Watou is al meer dan 30 jaar een trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor de bierkeuken. Met een ongelofelijke productkennis serveert chef Stefaan smaakvolle gerechten.

Naar 't Hommelhof

Pieter Verheyde  - Terminus

Terminus

Ongedwongen tafelen waar product spreekt. Vis rechtstreeks uit Boulogne. Eigen kweek op de boerderij, witblauw op z’n best. Slagerij in huis. Homemade. Wijnkaart of lekker bier voor iedereen.

Naar Terminus

Kris Pollentier - Manoir Ogygia

Manoir Ogygia

In dit charmehotel kan je 's avonds terecht in het romantische kasteeltje voor een bistro of verfijnd diner waarin seizoensgebonden ingrediënten verwerkt worden tot wondermooie borden.

Naar manoir ogygia

Arno Depoorter - Passage

Passage

Arno en Hermien werken met dagverse en seizoensgebonden producten. De menukaart van Passage varieert maandelijks en streekproducten zijn voor hen een absolute must.

Naar passage

Danielle Carrupt - De Paterstafel

Paterstafel

Hopscheuten à la carte of in menu: alle begeleidende ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen en laten de subtiele, fijne en delicate smaak van de hopscheut tot uiting komen.

Naar Paterstafel

Bert Recour- Pegasus

Pegasus

In dit prachtige herenhuis ontvangen chef Bert en gastvrouw Inge je voor een gastronomische wandeling. Van amuse tot dessert krijg je hier topproducten en verfijnde creaties.

Naar Pegasus

Kurt Dufloucq - Hotel-restaurant Callecanes

Hotel-restaurant
Callecanes

Geniet in dit rustige restaurant van verse producten en heerlijke specialiteiten. Chef Kurt en gastvrouw Nancy laten je proeven van hedendaagse gastronomie in een huiselijke sfeer.

Naar Hotel Callecanes

Hotel-restaurant
de la Paix

Koen en Linda bieden je in hun hotel-restaurant-bierhuis kwalitatieve en seizoensgebonden streekgerechten aan. Lekker eten in het hartje van Poperinge met zicht op de Grote Markt.

Naar Hotel de la Paix

Stefan Laheye - In de leene

In de Leene

In dit gezellig restaurant ontvangen Stefan en zijn team je voor een verzorgde maaltijd of een kleine honger, het nuttigen van enkel een lokaal biertje of dessert is eveneens mogelijk.

NAar In de leene

Lee Goemaere en Bram Vanderwee - Maison Charbon

Maison Charbon

In dit sfeervolle restaurant Maison Charbon werken Bram en Lee kleinschalig. Een vaste kaart met enkele suggesties bieden de garantie op kwaliteit.

Naar Maison Charbon

Flou's

Vlakbij het Poperingse station bevindt Flou’s zich in het prachtige pand van het voormalig Hotel du Pavillon. Bart serveert heerlijke huisgemaakte gerechten.

Naar Flou's

Michael en Franky Vanderhaeghe - Hostellerie Saint-Nicolas

Hostellerie Saint-Nicolas

Franky, Sandra, Michaël en Marieke delen hun passie voor culinaire verwennerij in Saint-Nicolas. Genieten krijgt een extra dimensie in dit tweesterrenrestaurant.

NAar Saint-Nicolas

Glenn Bondue - Hotel-restaurant Amfora

Hotel-restaurant Amfora

In dit familiehotel op de Grote Markt krijgen gezelligheid en een gevoel van thuiskomen prioriteit. Laat je verrassen door de Amforaburger of een gastronomisch menu.

Naar Amfora