NL FR EN DE
helleketelbos.jpg

Maand van de hopscheuten

Dertien Poperingse chefs laten je al te graag zien wat je met de Poperingse delicatesse kan doen. Heel de maand maart serveren zij de hopscheuten. Proef ze rauw, gebakken, geblancheerd of gefrituurd. Laat je verrassen door de creativiteit van de chef. Boek een tafeltje in het restaurant naar jouw keuze en vermeld zeker dat je voor de hopscheuten komt, alleen zo kan de chef voldoende dagverse hopscheuten voorzien.

Waar hopscheuten eten?

Hotel Amfora is een warm familiehotel in het hart van de Westhoek, genesteld in een oksel van de Markt in Poperinge. Genieten, gezelligheid en een gevoel van thuiskomen zijn hier absolute prioriteit. Laat je verrassen door het volledig gerestylede restaurant en de gezellige bar. Laat je tegoed doen aan lekkers uit de streek, van een Amfora burger tot een gastronomische menu of geniet van een koffietje in de bar. Nancy, Dominique, Glenn en het volledige Amforateam kijken er alvast naar uit om je te verwelkomen.

Dirk en Etchel ontvangen je met veel enthousiasme in hun sfeervol restaurant. In 't Blauwers Huys smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand serveren zij er een gastronomisch drie- of viergangenmenu volgens de seizoenssuggesties.

In het restaurant geniet je in een rustige sfeer van de harmonie van verse producten en heerlijke streekspecialiteiten. Chef Kurt, gastvrouw Nancy en hun team laten je proeven van de hedendaagse gastronomie in een huiselijke sfeer.

Met zijn bruine kroeg en restaurant is FLOU'S na zeven jaar een gevestigde waarde in Poperinge. Wist je dat tafelen bij FLOU'S ideaal is voor zowel een tête-à-tête, een etentje met vrienden, een familiemaaltijd, een feestdiner met collega's als voor een lunch? Bart kookt altijd met dagverse kwaliteitsvolle producten en tovert ze om tot heerlijke gerechten. Ook hopscheuten zijn als Poperingse specialiteit een van Barts favoriete bereidingen.

Al meer dan 30 jaar is restaurant 't Hommelhof een trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor de bierkeuken. Met een ongelofelijke productkennis en een flinke dosis creativiteit serveert chef Stefaan smaakvolle gerechten.

Koen en Linda bieden je in hun hotel-restaurant-bierhuis kwalitatieve streekgerechten aan. Lekker eten in het hartje van Poperinge in het restaurant, op het terras met zicht op de Grote Markt of in de mooie tuin achteraan.

Hans en Katelijne verwelkomen je in hun restaurant dat ze al vier jaar uitbaten in het hartje van Watou. Voor dineergasten zijn er ook vijf kamers ter beschikking. Specialiteiten zijn schaal- en schelpdieren en verse vis rechtstreeks uit Boulogne.

Kris en Carmen verwelkomen levensgenieters in hun charmehotel Manoir Ogygia. 's Avonds kan je in het romantische kasteeltje terecht voor een verfijnd of bistro diner. Chef Kris verwerkt seizoensgebonden ingrediënten tot wondermooie bordjes.

Laat je in dit jonge restaurant in loungestijl verrassen door de seizoensgebonden gerechten, dagverse vis, knapperige salades en diverse vleessoorten als specialiteit. Fabienne serveert kwaliteitsvolle suggesties voor het hele gezin.

Danielle en Frank nodigen je uit voor een ontspannen en gezellige middag of avond tafelen. Voel je thuis en herbeleef de smaak van vroeger in traditionele gerechten en unieke smaakcombinaties. Zij laten je meegenieten van hun grootste hobby: lekker eten. Ontdek dit prachtig streekproduct in hun hopscheutenmenu.

In een prachtig herenhuis in het centrum van Poperinge ontvangen gastvrouw Inge en chef Bert je voor een gastronomische wandeling. Verwacht je van amuse tot dessert aan topproducten en verfijnde creaties.

  • Pop-up De St.-Nicolas-Kring

Franky, Sandra, Michael, Marieke en hun team ontvangen je graag in hun pop-up restaurant 'De St.-Nicolas-Kring' om te genieten van de diverse streekproducten en voornamelijk de hopscheuten.

Ongedwongen tafelen waar product spreekt. Vis rechtstreeks uit Boulogne. Eigen kweek op onze boerderij, Wit blauw op zijn best.  Alles in huis gemaakt.  Wijnkaart of lekker bier voor iedereen.  Ladychef van het jaar 2018 (Michelin) aan het fornuis.  En een van Belgisch meest gepassioneerde sommeliers.  Hebben wij al gezegd dat het restaurant  doorlopend open is.