NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Kun je de sterren horen zingen?

Op donderdag 28 december vond de eerste vertelwandeling ‘Kun je de sterren horen zingen?’ plaats. Yves Bondue nam een dertigtal kinderen en volwassenen mee voor een winterse muzikale vertelwandeling. Met het vertederende verhaal over Lucas en zijn boomhut boeide hij iedereen.

De wandeling startte aan de bibliotheek en via het brugje trokken we het donkere stille stadspark in om volledig mee te gaan in het verhaal waarin Yves het heeft over het heelal, de planeten, de melkweg, de duizenden sterren,… en uiteraard ook over de Poperingse trots, astronaut Dirk Frimout. In de vertelling komt de jonge dromende Lucas van zijn ladder af en gaat op stap… En dat deed Yves ook.

We trokken verder het centrum van Poperinge in, langs straatjes en hoekjes waar zelfs de meest doorwinterde Poperingenaar al even moet denken waar hij gebleven is. Dus een tikkeltje spannend was het zeker wel. De sterren stonden gunstig en aan de open hemel spotten we zelfs orion en de grote beer. Diezelfde hemel zorgde op zijn beurt voor een frisse winteravond, maar gelukkig konden de liedjes en poëzie van Yves iedereen verwarmen.

Eindigen gebeurde in het Hopmuseum waar een deugddoende Houblonesse koffie de deelnemers stond op te wachten. Voor de kinderen was er biologisch fruitsap. Yves die zorgde er voor een verrassende ontknoping.

Zin om zelf mee te doen aan deze wandeling? Het kan. Op donderdag 4 januari is er een tweede wandeling. Start om 19 uur aan de Bibliotheek De Letterbeek. Vooraf inschrijven via de website van het Hopmuseum.