NL FR EN DE
mdf_0458.jpg

Hopscheuten Poperinge 2021

Kom hopscheuten eten en beleven in Poperinge

Taste of Hops On Tour | Geannuleerd

Met 'Taste of Hops on tour' presenteert Keurbroederschap De Witte Ranke een dagarrangement met de fiets (ca. 20 km) door het Poperingse hoppeland. Op niet minder dan 6 haltes zie, voel en smaak je hopscheuten, leer je Poperingse streekgerechten kennen en degusteer je streekbieren, incl. een Trappist bij de abdij van Westvleteren. Geniet met al je zintuigen van de Poperingse streekgastronomie met focus op hopscheuten.

TASTE OF HOPS 2021 is geannuleerd

Haal je hopscheuten af bij de Poperingse restaurants

Normaal ontvangen zo'n 12 Poperingse restaurants je met veel plezier in maart met heerlijke hopscheutenmenu's. Corona steekt hier echter wederom een stokje voor. Een aantal van hen biedt wel take-away hopscheuten(menu's) aan.

  • Restaurant De Paterstafel - Watouplein 14, 8978 Watou - bestellen
  • Restaurant Pegasus - Guido Gezellestraat 7, 8970 Poperinge - bestellen
  • Manoir Ogygia - Veurnestraat 108, 8970 Poperinge - bestellen
  • Hotel-Restaurant Amfora - Grote Markt 36 - bestellen

Hommelbloed - Tentoonstelling Nele Boudry

Samen met de groei van de hopplant schiet in maart ook het nieuwe museumseizoen uit de wortelblokken.

Dit jaar staan de Poperingse hoptelers centraal in het Hopmuseum. Kunstenares Nele Boudry portretteerde de hommelboeren en vatte de ruwheid, het labeur, de verbondenheid met de natuur in levensgrote schilderijen.

Geniet vol bewondering en respect van de vruchten van hun noeste arbeid, van hopscheuten tot Belgisch Hop-bier.

Meer info over het hopmuseum

Logeren in Poperinge

Blijf logeren in Poperinge

Enkele Poperingse hotels en B&B’s bieden een speciaal logiesarrangement aan tijdens de hopscheutenperiode. Ontdek hier waar je heerlijk kan logeren en waar je extra wordt verwend door de gastvrouw en gastheer. Een overnachting in combinatie met een gastronomisch menu met hopscheuten, deelname aan de culinaire ateliers, Taste of Hops en daarbovenop de gemoedelijkheid van de Westhoek beleven.

tips om aan de slag te gaan met hopscheuten

Hoe maak je hopscheuten klaar?

Hopscheuten zijn een delicate groente. Lees eerst deze tips voor je ze zelf klaarmaakt.

tips voor de keukenbrigade

hopscheuten telen

Hoe worden hopscheuten geteeld?

Hopscheuten worden zowel in serre als in volle grond geteeld. In Poperinge telen de landbouwers op beide manieren.

tips voor de tuinier

gerechten met hopscheuten

Lekkere gerechten met hopscheuten

Hopscheuten kan je zowel warm als koud eten. Gepocheerd, gestoofd of gefrituurd. Heel wat mogelijkheden.

de lekkerste gerechten

hopscheuten kopen in Poperinge

Waar kan je hopscheuten kopen?

Niet alle hopboeren telen hopscheuten. De teelt is heel arbeidsintensief. In De Lovie teelt men enkel de scheuten.

verkooppunten

Houblonesse

Houblonesse

Deze sociale werkplaats verwerkt de resten van de hopscheuten tot lekkernijen.

Meer info Houblonesse

Poperinge telt 4 brouwerijen

Streekbieren

Hop wordt gebruikt in bier als smaakmaker en natuurlijk bewaarmiddel. Poperinge telt vier brouwerijen.

Poperingse brouwerijen

Lekkere streekproducten in Poperinge

Andere streekproducten

Naast hop en bier, kent Poperinge nog tal van andere lekkernijen die erkend zijn als streekproduct.

lekkere streekproducten

Hopscheuten beleven met een groep

Met een groep

Toerisme Poperinge helpt je graag met het samenstellen van een groepsbezoek op maat.