NL FR EN DE
mdf_0268.jpg

Getest en goedgekeurd: De reus die naar Watou kwam

Gewapend met opdrachtenboekje en fototoestel (eigen idee, niet noodzakelijk voor de zoektocht) testten Milo en Emile (beiden bijna 6 jaar) de tocht uit en zochten ze een woonplaats voor de Reus die naar Watou kwam.

Het Festivalhuis in Watou vormt het vertrekpunt voor een namiddag vol ontdekkingen. Nieuwsgierig beginnen we bij de eerste locatie waar twee meisjes aan het dromen zijn (volgens Milo en Emile zeker over leuke dingen en lekker veel snoepen). En alsof het niet anders mocht zijn, in de Rode Hoe D (locatie nummer 2) mogen ze een koelkast vullen  met lekkers: een doos cornflakes, een ijsje en yoghurt. Bij nummer 3 zijn we al goed op dreef en vormt het zoeken naar de volgende locatie al een spannende uitdaging op zich. De tocht gaat langs tien verschillende locaties (binnen en buiten), soms enorm kleurrijk (hun favoriet is te vinden in het Parochiehuisje), andere keren troostend (bij de denkopdrachten worden ze toch even stil) maar vooral ideaal om de fantasie de vrije loop te laten gaan en op een speelse manier kennis te maken met kunst en poëzie. Als kers op de taart ligt op de eindlocatie een schat verstopt!

Tip: trek zeker een volle namiddag uit om alle locaties en opdrachten tot een goed einde te brengen. Zo is er ook nog tijd om even te pauzeren met een verfrissend drankje, een verkwikkend ijsje of een voedzame lunch op de Markt van Watou.

Het Kunstenfestival Watou is open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 19u. (nog tot en met 2 september). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Volwassenen betalen 19,50 euro toegang, jongeren tot 25 jaar betalen 10 euro.

www.kunstenfestivalwatou.be

Info over het kinderparcours.