NL FR EN DE
mdf_0268.jpg

Geocachen in Poperinge

Meer fun beleven aan je uitstappen of wandelingen? Dan is Geocachen zeker iets voor jou. Je wandeling wordt in een keer veel uitdagender door de schatten waarnaar je op zoek zal gaan. Geocaching is een Engels woord waarbij 'Geo' voor geografie staat en 'caching' voor verbergen. Bij het Geocachen verstopt iemand een schat of cache zodat anderen hiernaar op zoek kunnen gaan op basis van GPS-coördinaten of de Geocaching-app. Ook in Poperinge kun je gaan geocachen! Er zijn heel wat losse caches te vinden, maar ook enkele routes die je van de ene cache naar de andere leiden. Laat het cachen beginnen!

Poperinge Verbeeldt

De stadswandeling maar dan net iets pittiger. Deze wandeling Poperinge Verbeeldt is een route waarbij je aan de hand van 22 vragen over de stad, de geschiedenis en de bezienswaardigheden naar diverse locaties geleid wordt en uiteindelijk de cache kan vinden. Je kan de route gratis downloaden via de App ‘Geocaching’ of via deze link. Download op voorhand het Word-document met de vragen, gps-coördinaten en de omrekeningstabel om gemakkelijker te werken. 

Jommeke en Flip ontvoerd

Jommeke, de stripheld uit Zonnedorp, en Flip zijn papegaai zijn ontvoerd. Zowat al zijn vijanden hebben de handen in elkaar geslagen om voor eens en voor altijd af te rekenen met de wittekop met zijn strooien dakje. In Zonnedorp ging het gerucht de ronde dat Jommeke en Flip ergens in de streek rondom Poperinge gevangen gehouden worden. Alle inwoners van Zonnedorp hebben zich dan ook verspreid over het Poperingse grondgebied. Maar helaas, allemaal hebben ze wel een beetje informatie, maar niemand kan de daders vinden. Het is aan jullie, geocachers om al nodige info te verzamelen en zo tot de ontknoping te komen. Deze reeks bestaat uit 4 lussen met een afstand tussen 13 en 22 kilometer en doe je dus best met de fiets. De caches vind je hier.

Voor mij een trappistje

Deze wandeling van ongeveer 9 km verbindt een reeks van 14 caches in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij. Starten doe je vanop de parking bij café In de Vrede. Onderweg wandel je door bossen en langs velden op zoek naar de verschillende caches. Nadien kun je uiteraard genieten van een heerlijk trappistje in het café. De caches vind je hier.

Galgebossen

‘De Galgebossen’ is een reeks van 20 traditionele caches en 1 bonus van ongeveer 8 km doorheen de Galgebossen. Geniet met de ganse familie van een wandeling door de mooie natuur. Blijf op de paden en heb respect voor de natuur; enkel voor de bonus zul je iets van het pad moeten afwijken. De caches vind je hier.

Wippehoek

Deze wandeling is ongeveer 7,5 km waarvan 3,5 km onverhard. Voorzie bij slecht weer zeker aangepast schoeisel.
De reeks bestaat uit 21 traditionele caches en een bonus. Onderweg maak je kennis met de streek. De caches vind je hier.

Smouthoekpad ‘Puzzle Trail’

 Vanuit de dorpskern van Watou vertrekt het Smouthoukpad. Aan de hand van wit-groene bordjes beleef je heel wat wandel- of fiets plezier langs weerszijden van de Frans-Belgische grens, “de Schreve”. De reeks Smouthoukpad “Puzzle Trail” bestaat uit 28 legpuzzels en 2 bonussen. De juiste coördinaten worden pas verkregen na het oplossen van iedere legpuzzel. Alle mysteries kunnen gevonden worden in de dichte omgeving van het Smouthoukpad. Soms wordt er wel eens afgeweken van dit pad om een cache te vinden. De totale afstand van Smouthoukpad "Puzzle Trail": is ongeveer 14 km. De caches vind je hier.

Rondje Vlaanderen

Ontdek alle Vlaamse gemeenten al geocachend. 308 gemeentecaches, 5 provinciebonussen en 1 superbonus! In iedere Vlaamse gemeente kan je een cache vinden van deze reeks. In elke cache vind je een tip terug over de provinciebonus. Ook in Poperinge vind je een volledig vernieuwde cache uit deze reeks terug. Meer info vind je hier terug.