NL FR EN DE
omslagfoto-met-groepsfoto.jpg

FC De Kampioenenzoektocht in Poperinge

Van 15 mei tot 31 juli worden we allemaal even ‘kampioen’ in Poperinge. De populaire TV-reeks komt naar de Hoppestad met een zoektocht voor jong en oud. Via filmfragmenten geven de acteurs opdrachten aan de deelnemers. Het wordt een fijne familie-activiteit in het rustgevende landschap van Poperinge én met de herkenbare figuren van FC De Kampioenen als hoofdrolspelers.

De fietszoektocht van een 20-tal kilometer brengt je langs de mooiste plekjes van Poperinge, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Onderweg kun je QR-codes scannen waarachter telkens een filmpje zit met een vraag of opdracht van de acteurs. De oplossing van elke opdracht kan genoteerd worden op het antwoordblad, dat terug kan ingeruild worden op dienst Toerisme tegen een leuk aandenken.

De zoektocht is niet enkel gericht op inwoners van Poperinge, ook streekgenoten uit de dichte en minder dichte omgeving zijn meer dan welgekomen. Om dit voor hen te vergemakkelijken, kijken we enerzijds naar een samenwerking met fietsverhuurders, en anderzijds zal een verkorte wandellus ter beschikking zijn.

Praktische info:

  • 15 mei tot 31 juli
  • De zoektocht kan afgehaald worden op dienst toerisme, of downloaden via https://www.poperinge.be/fcdekampioenen.
  • Gratis!
  • De fietstocht bedraagt 20 km en is bewegwijzerd.
  • De wandellus is 8 km en eveneens bewegwijzerd.