Valentijn in Talbot House Beleef een culinaire avond in Talbot House. Tijdens het diner ontdek je het liefdesverhaal van Edith en Geoffrey. We brengen aan de hand van hun (liefdes)brieven,...
Vlieg jij ook, als piepauw* verkleed, door het Hopmuseum? Los al de vragen op en verdien heel wat stippen op je vleugels. Als je klaar bent, wacht er nog een leuk cadeautje op jou. Een extraatje...
Ontdek onbekende details uit het Hopmuseum aan de hand van de fotozoektocht 'Neuzen in het Hopmuseum'. Alle speurneuzen zijn van harte welkom. Papa of mama kunnen naar hartenlust meespeuren en de...
In het Hopmuseum kan je niet alleen het verhaal leren van de hop. Er staan ook heel wat volksspelen. Test hier jouw behendigheid en laat de digitale wereld even achter je. Op 24 februari gaan we...
Op zaterdag 25 februari dompelt verteljuf Ingeborg je onder in de magische wereld van de hop. Verkleed als een mysterieuze hopboerin boeit Ingeborg groot en klein met haar verhaal uit de magische...
In 2013 (Biobieren pt. 1) bestonden in België al meer dan 60 biobieren. Nu, 10 jaar later, is dit aantal al zeker met 150 % gestegen. De markt van de biobieren doet het fantastisch en de kennis van...
Op zondag 5 maart kruipen de museummedewerkers in de denkbeeldige bierkelder van het museum. Daar staan nog enkele interessante bieroverschotten van voorbije activiteiten. Wie een biertje bestelt,...
Een unieke dag vol hopscheuten! De dag start om 10u met een warm onthaal bij hopboerderij ’t Hoppecruy in Proven. ’s Middags geniet je van een heerlijke lunch in restaurant De Leene. Bij...
In het Hopmuseum kan je leren brouwen, brouwer Hans Vandeputte toont je al de kneepjes van het vak. Het biertje dat er gebrouwd wordt is een blonde tripel met de naam "Meester Ghybe". Elke maand...
Met 'Taste of Hops on tour' presenteert Keurbroederschap De Witte Ranke een dagarrangement met de fiets (ca. 20 km) door het Poperingse hoppeland. Op niet minder dan 6 haltes zie, voel en smaak je...
Terwijl in het binnenland ambachtelijke brouwerijen als paddenstoelen uit de grond schieten, ziet ook de Belgische kustregio een golf van nieuwe brouwerijtjes ontstaan. Van Knokke tot De Panne, er...
Oktober is traditioneel de maand waarin het klassieke jachtseizoen van start gaat. Het is de periode van stoofpotjes van in bier gegaard wild. Of je geniet gezellig bij het haardvuur na van die...
Een ‘oak aged’ bier is een bier dat in een eikenhouten vat gerijpt is. Het verschil met ‘barrel aged’ bier is dat in het eikenhouten vat niet eerst een andere drank gezeten heeft. Een ‘oak aged’...