NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg
07 maart tot 28 maart 2020

Culinair Atelier 'Hopscheuten plukken'

Culinair Atelier 'Hopscheuten plukken'

Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

9u30: Warm onthaal op de hopboerderij. Trek je laarzen aan en hou je aardappelmesje bij de hand want je mag zelf hopscheuten oogsten op het veld.

12u30: Chef Kris en gastvrouw Carmen van Manoir Ogygia staan je op te wachten met een heerlijk aperitief op een gastlocatie. Geniet van de eerste hapjes terwijl de chef uitleg geeft. Daarna help je zelf mee om het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert op topniveau te bereiden. Telkens veel aandacht voor lokale streekproducten en streekbieren van de Westhoek. Recepten krijg je mee naar huis.

15u30: Proef in het Hopmuseum van enkele speciale biertjes tijdens de degustatietour 'Hop tijdens WO 1'. Gids Stefaan vertelt met veel passie over de herkomst van de hop in Poperinge en hoe brouwers overleefden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Einde om 17u.

Boek dit evenement

Adresgegevens

  • Culinair Atelier 'Hopscheuten plukken'
  • Grote Markt 1
  • 8970 Poperinge
  • België
  • +32 57 34 66 76
  • toerisme@poperinge.be
  • 07 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 14 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 21 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 28 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00

Meer info

Tijdelijk aanbod
Onbepaald
Gastronomie
Poperinge

Prijzen

Prijs € 78,00

Adresgegevens

  • Culinair Atelier 'Hopscheuten plukken'
  • Grote Markt 1
  • 8970 Poperinge
  • België
  • +32 57 34 66 76
  • toerisme@poperinge.be
  • 07 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 14 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 21 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00
  • 28 maart 2020
  • 09:30 tot 17:00