NL FR EN DE
mdf_0268.jpg

Coronaproof zomeren in Poperinge

De stad is volop een evenementenprogramma voor deze zomer, met inachtneming van alle coronarichtlijnen, aan het uitwerken. Het Kunstenfestival Watou, de Maria-Ommegang, Marktrock Poperinge of de hoppefeesten mogen dan afgelast of uitgesteld zijn, ongetwijfeld krijgen kleinschalige activiteiten wel alle kansen.

Activiteitenkalender
Tegen begin juni wil de stad een geüpdatete activiteitenkalender samenstellen die dan via de stadskrant (zomereditie) en uiteraard online communicatie ruim verspreid wordt onder Poperingenaars, Westhoekers en wie weet… toeristen.

De stad wil echter geen monopolie en weet dat ook de private sector broedt op een aantal coronaproof activiteiten in de zomermaanden (juli, augustus en ev. september). Verenigingen maar ook bedrijven denken hard na om inwoners een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod aan te bieden. De stad werpt zich hier op als regisseur en reikt de private sector de hand om samen een totaalpakket aan zomerse activiteiten en evenementen uit te werken. Denk aan zoektochten, kleinschalige muzikale optredens, een tentoonstelling, een sportieve challenge, een activiteit om een buurt of straat samen te brengen enz.

Wie concrete ideeën heeft, geeft dit zo snel mogelijk via dit formulier door, met daarbij een korte omschrijving van het geplande evenement en alle nodige contactgegevens, en dit zeker vóór 27 mei 2020. Begin juni wordt de laatste hand gelegd aan de zomerkalender en starten de voorbereidingen van de communicatie-acties.

Meer informatie
Contacteer gerust de desbetreffende vrijetijdsdiensten (toerisme, cultuur, jeugd, sport) en de dienst lokale economie.