NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg

Caféwandeling met Yves Bondue

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december 2019, 17u30-19u30
Deelname wandeling + 3 consumpties: € 10 (volw.) € 7 (BOB/-18 jaar)
INSCHRIJVEN

Herberg de Zwerfkei.
Jacques is een geboren en getogen Keikop, opgegroeid in de schaduw van Sintebertens. Op een avond, op zijn gemak rondslenterend in de Hoppestad, komt hij voorbij herberg 'de Zwerfkei’, een café dat hij nooit eerder zag. Hij vraagt zich af hoe hij, die al decennia in de stad woont, hier nooit eerder kwam? Wat is hier aan de hand?
Bij het binnengluren ziet hij er allerlei mensen die hem weliswaar vertrouwd aandoen, maar op wiens naam hij niet kan komen. Ook de waardin achter de toog is hem onbekend, al heeft hij vaag de indruk dat hij haar ooit eerder zag. Er hangt iets wat op een vogelpikblok lijkt, onder een biljarttafel ligt iemand te slapen. Vanuit een steegje naast de herberg hoort hij het klossen van bolletrabollen.
Na wat aarzelen gaat Jacques binnen in Café de Zwerfkei.
Hij maakt er kennis met een heel pak nieuw herbergvolk: de gebruikelijke drinkebroers, maar ook een kluchtigoard, een klunten, een vrijzegger en een oede jonkheid, een pronte madam met een muule van lintjes, allerlei babbelend en dromend volk, elk met een eigen verhaal. Vanuit de hoek naast de toog klinkt plots een streepje accordeon. Een zanger begint te zingen en als in koor valt het hele herbergpubliek in met café chantant, drinkliederen, pubgezang en zoetgevooisde liederen. Jacques droomt weg, cafécultuur komt tot leven.
In de straten verdwalen, lopen langs de stroate, als een zwervende kei, a rolling stone, Jacques voelt zich a wild rover, en heel even wordt Poperinge de hele, wijde wereld...