NL FR EN DE
foto-20-06-18-15-59-36-compressor.jpg

Vijf ‘lekkere’ Poperingse geschenktips voor de feestdagen!

Poperinge en de Westhoek zijn gekend voor hun wereldvermaarde bieren en brouwerijen. Dat danken we o.a. aan de hopplant die het belangrijkste ingrediënt levert voor bier. Maar wist je dat de hop in nog in heel wat andere streekproducten wordt verwerkt?  Wij geven je alvast enkele leuke Poperingse cadeautips gemaakt met hop.

  • De klassieker: ‘Een bierpakket’

Poperinge telt drie brouwerijen. Brouwerij Sint-Bernardus, Leroy Breweries en Brouwerij De Plukker, goed voor zo’n 24 verschillende biertjes. Stel zelf een pakket samen met de favoriete blonde of bruine bieren van je ontvanger. Wie liever een kant-en-klaar pakket koopt kan steeds terecht bij de Poperingse detailhandelaar.

  • Voor de hipster:  ‘Een Gin’Ops gift’

Chef Bert Recour, restaurant Pegasus, lanceerde vorig jaar zijn eigen gin. Gin’Ops is een verhaal van pure producten. Samen met distilleerderij De Korhaan uit Peer maakt hij van biologisch geteelde hop uit Poperinge een zachte gin met een juiste balans en een duidelijk aroma van hop.  Op de website vind je een lijst met de verdeelpunten. www.ginops.be

  • Voor de genieter: ‘Een Houblonesse giftbox’

De Sociale Werkplaats Poperinge, Sowepo, gaat met veel succes aan de slag met hopscheuten. Zij slagen erin om met het vezelige deel van de hopscheut, dat niet in de restaurants wordt geserveerd, inventieve producten te ontwikkelen: onder andere confituur, digestief, jenever, een marc, wafeltjes, pralines, karamelsaus en de gelauwerde Keikopkaas. Alle producten worden steevast ambachtelijk gemaakt en met liefde bereid. With Love from Poperinge! Sowepo stelde voor jou alvast een  geschenkpakket samen dat je online kan open. Hoe makkelijk is dat! www.houblonesse.be

  • Voor de ontdekker: ‘Een deelname aan de Hopscheutenhappening of Culinair Atelier’

Wist je dat de hopplant ook in maart hoog aangeschreven staat? Net voor de uitlopers van de plant aangeleid worden, kan de boer immers de scheuten oogsten. Een heel arbeidsintensieve teelt die volledig met de hand gebeurt. Tijdens de Hopscheutenhappening en het Culinair Atelier kom je alles over deze teelt te weten: van op het veld tot in het restaurant of hoe je thuis zelf hopscheuten klaarmaakt. Geef als schenker een deelname aan deze dagen cadeau en wie weet word je door de ontvanger nog eens uitgenodigd om bij hem thuis hopscheuten te eten?!  www.hopscheuten.be

  • Voor de snoeper: ‘Een doosje Poperingse Hommelknopjes’

Chocoladebedrijf Zokola ontwerpt en produceert chocoladeproducten voor elk moment. In hun vaste gamma proef je o.a. van de Poperingse Hommelknopjes. Deze bierpraline in de vorm van een hoppebel is gevuld met een ganache van Watou Tripel. Een subtiele toets van hoparoma zorgt ervoor dat de smaak evolueert van zoet naar een lichte bitterheid. Verkooppunten vind je op hun website. www.zokola.be