NL FR EN DE
herfst-in-het-helleketelbos-1.jpg

Concert 'De Witte Engelen'

Op donderdag 19 oktober ontvangt Poperinge het Orkest van Picardië en een aantal topsolisten. Zij brengen het concert 'De Witte Engelen', een WO 1-verhaal waarbij de verpleegsters in het daglicht worden gesteld.

Poperinge sluit in 2018 de WO 1-herdenkingsperiode hoopvol af. De zomer van 2018 staat in het teken van heelkracht. Beleving van troost en schoonheid staat centraal. De muzikale aanzet wordt al gegeven op 19 oktober, met het unieke concert 'De Witte Engelen' in het Sint-Janscollege. Het concert gaat in première in Australië, houdt daarna halt in Poperinge en is dan nog enkel te zien in Parijs.

In 'De Witte Engelen' brengen het Orkest van Picardië en een aantal topsolisten een WO 1-verhaal waarbij de verpleegsters in het daglicht worden gesteld. Hun helende kracht omarmt de gebroken soldaat, biedt steun en soelaas. Op het programma staat helende muziek, van bekende componisten als Ivor Gurney en Franz Schubert, maar ook van André Devaere, pianist-componist uit Kortrijk en frontsoldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook het werk van de Franse zussen Lili en Nadia Boulanger komt aan bod.

Solisten:
Belgische verpleegster – Simone Riksman, sopraan
Gewonde Belgische soldaat – Damien Top, tenor
Franse verpleegster – Romy Bischoff, klarinet
Poolse verpleegster – Joanna Rezler viool
Sergeant-verpleger - Joseph Boulnois

Dirigent: Christopher Latham
Uitvoerend orkest: Orkest van Picardië

Tickets (€ 5) zijn te koop bij de dienst Cultuur in het stadhuis of te reserveren via cultuur@poperinge.be.