NL FR EN DE
herfst-in-het-helleketelbos-1.jpg
17 maart tot 24 maart 2018

Hopscheutenhappening

Hopscheutenhappening

Hopscheuten zijn in en om Poperinge het summum van de gastronomie. Wil jij weten hoe hopscheuten geteeld worden? In welke producten ze nog verwerkt worden? Kom dan naar de Hopscheutenhappening. Vzw Keurbroederschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dag bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij.

Deelnemen kan op 17, 18, 22 en 24 maart 2018.

9u45 – 10u30: Onthaal in een hopboerderij. Persoonlijke verwelkoming met koffie naar believen. Beleving (op eigen ritme) van diverse uiteenzettingen omtrent de hopteelt, de hand- en machinepluk, hopverwerking én de hopscheutenteelt (door de hopboer zelf!
12u45 – 14u45: degustatiemenu (excl. aperitief en koffie), geserveerd in een Poperings restaurant.
14u45 - 17u30: bezoek achter de schermen van bio-brouwerij De Plukker in PoperingeHet verhaal van bio-hopboer tot bio-brouwer. Een kijkje achter de schermen van de brouwerij. Het verhaal van Sowepo: een sociale werkplaats die hopscheuten verwerkt tot streekproducten (kaas, pralines,…)Degustatie van enkele bieren met biohop

Prijs: € 75 (alles inbegrepen: bezoeken, menu, gidsbegeleiding, degustatie). Eigen vervoer noodzakelijk om van de boerderij naar het restaurant en de brouwerij te rijden. Carpoolen is eventueel mogelijk vanuit Poperinge, mits vooraf afgesproken.

  • SCHRIJF JE HIER IN

Adresgegevens

  • 17 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 18 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 22 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 24 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30

Meer info

Tijdelijk aanbod
Onbepaald
Gastronomie
Poperinge

Prijzen

Prijs € 75,00

Adresgegevens

  • 17 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 18 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 22 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30
  • 24 maart 2018
  • 09:45 tot 17:30