NL FR EN DE
foto-28-11-17-08-47-55.jpg

Carnavalsweekend staat voor de deur

Tijdens het ‘Maschjer’n’ op zondag, na de carnavalsstoet, trekken jaarlijks meer dan 350 mensen verkleed naar de deelnemende horecazaken in Poperinge. Een traditie die voor een typische carnavalssfeer zorgt. Nieuw dit jaar is dat er ook op zaterdagavond gemaskerd kan worden. Je kan hiervoor een nummer aankopen bij de dienst Toerisme. Inschrijven kost 3 euro en daarvoor kan je ofwel een dag ofwel beide dagen deelnemen. Je ontvangt hiervoor ook 2 drankbonnetjes en een stempelkaart. Inschrijven voor de maskerade kan al vanaf maandag 5 maart tijdens de openingsuren van de dienst Toerisme (maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur) en op zondag (van 10.30 tot 13 uur en van 17 tot 21 uur).

Voor de jongsten
Naar goede traditie zetten de jongste carnavalisten het weekend in tijdens de Kindercarnavalsstoet op vrijdagnamiddag. Dit is elk jaar een bonte stoet vol confetti en kleur. Op zaterdag kunnen kinderen terecht in het Jeugdcentrum De Kouter voor de ‘Handjes-in-de-lucht-show’ en een kinderrommelmarkt. Parkeren voor de activiteit op zaterdag kan op de parking van het Sint-Franciscusinstituut in de Komstraat.

Carnavalsstoet
Op zondagnamiddag 11 maart trekt de 52ste carnavalsstoet door de centrumstraten. De stoet start aan het station en trekt door de Ieperstraat naar het Vroonhof, Burg. Bertenplein, Hondstraat, Gasthuisstraat, Grote Markt, Guido Gezellestraat tot aan de Paardenmarkt. De publiciteitskaravaan vertrekt om 14.30 uur. De stoet om 15.00 uur. Na de stoet geniet je van de ambiance van de Nederlandse saffelorkestjes in de horecazaken en van de leuke attracties op de carnavalsfoor. De foor opent op trouwens vrijdagavond al. Later die vrijdagavond kan je deelnemen aan de carnavaleske kelnerkoers ‘Pààààrdon, gàààrçon’ (start om 19.30 uur) en kan je meestappen met Prins Carnaval (vanaf 19.30 uur). Laat het weekend maar snel beginnen!

 

Voor alle info: www.keikoppencarnaval.be